Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.
Királyrévi kirándulás

A harmadikosok, az ötödikesek és a kilencedikesek október 13-án Királyrévbe utaztak a Bioállomásra és a kultúrházba. Íme nehány beszámoló az eseményről:

Győri Benjamin, 3. osztály: Nagyon tetszett a királyrévi kiállítás, mert a habkő könnyű volt, mint a toll. A kenyérgomba is tetszett, mert azt lehetett emelgetni.

Ivice Kata, 3. osztály: Nagyon tetszett a királyrévi irándulás, mert láttam szép képeket és kihült lávákat.

Godány Amira, 3. osztály: Nagyon tetszett a kiállítsás, mert érdekesek voltak a kövek. Engem leginkább a tűzkő érdekelt.

Simko Hunor, 3. osztály: Tetszett a kiállítás. Én paleontológus szeretnék lenni. Tetszettek az ércek, az ásványok, a lávakő stb. Köszönöm a kirándulást!

Menyhárt Leonard, 3. osztály: Nagyon szeretem a kristályokat. Van nekem 12. Nagyon tetszett a kiállítás. Örömmel elmegyek máskor is.

 

Vicsápi Nikoletta: Kirándulásunk

Már nagyon vártam, hogy elmehessünk a Királyrévi Kultúrházba és a Biogázállomásra. Reggel elmentem az iskolába, és 2 órát tanultam. Azután elmentünk a Királyrévi Kultúrházba. Ott a Marczibál Ibolya néni elmesélte, hol voltak kirándulni. Sok szépet mondott, és sok követ és képet láttunk. Beszélt a tűzokádókról és a tűzhányokról. Aztán elmentünk a Királyrévi Biogázállomásra. Ott elmondták, hol mi van. Bementünk egy terembe, de ott nagy zaj volt. Nekem ez nem tetszett. Utána felmentünk a tetejére, ahol keverték alattunk a trágyát. Az épület mellett volt egy nagy gép, de amikor ott voltunk nem működött. Utána még kaptunk almát, és jött a busz. Nagyon tetszett, sok szép dolgot láttam.

Sárkány Laura Roxána:

Királyrévi kirándulás

Október 11-én reggel a második óra után az ötödik osztály és a kilencedikesek elmentünk busszal Királyrévbe. Puskás Erzsébet osztályfőnökünk, Pint Szabolcs, az igazgatóhelyettes úr valamint Táčik Adrianna tanító néni jöttek velünk. Királyrévben a kultúrházban vulkánokról tartott nekünk előadást Ibolyka néni, aki több követ, moszatot, virágot is mutatott nekünk. Elmesélte, hogy melyik kőzet honnan való. Melyik vulkánkitörésből származik. Ő maga járt azokon a helyeken. Volt két sárga színű kő, amiről azt mondta, hogy az nagyon mérgező, ha valaki megnyalja, erős gyomorfájdalmat okoz. Arról is mesélt, hogy nagyon sok helyen sok falut pusztítottak el a vulkánok. Ez az előadás nagyon érdekes volt, és egyben szomorú is, hogy a hegységek sok veszélyt is jelenthetnek. Ezután az előadás után átmentünk egy másik helyiségbe, ahol képkiállítást nézhettünk meg. Ott kaptunk almát és mézeskalácsot. A kiállítás után újra buszra szálltunk és tovább mentünk a Biogázállomásra. Ott két bácsi fogadott bennünket. Ők meséltek, hogy szárított, ledarált kukorica segítségével hogyan termelik ki az áramot, amit a királyrévi emberek fel tudnak használni. Felmentünk egy magas kilátóra, ahonnét az egész falut be lehetett látni. Sőt még Sellye is látható volt. Itt a biofarmon újra mindenki kapott almát. Felszállva a buszra, mindenki sok élménnyel gazdagodott ezen a napon.

Beszámoló a kilencedik osztálytól:

2017. október.11-én Királyrévben jártunk. Együtt utaztunk az ötödikesekkel. Mi először az Agrostar biogázfejelsztő állomást néztünk meg. Kürti Róbert elmagyarázta a gyártás menetét. Megnéztük a motorokat, felmentünk a tetőre, és kis ablakokon keresztül láthattuk a bioüzemanyagot. Körbe jártuk a kupolát, és megcsodáltuk a tetőről a kilátást. Ezután átmentünk a kultúrházba. Marczibál Ibolya nyugdíjas tanító néni kiállítását néztük meg vulkánokról és gleccserekről. A tanító néni és férje számos expedíción vett részt, ahol sok követ gyűjtöttek és sok fényképet készítettek. Érdeklődéssel hallgattuk beszámolóját. A kultúrházban megnéztünk még egy kiállítást két királyrévi fiatal természetfotóiból és egy lány rajzaiból. A bigázüzemben és a kultúrházban is almával kínáltak meg minket, ami nagyon finom volt. Szép élményekkel tértünk haza, kellemes délelőtt volt.

 

 
English Arabic Chinese (Simplified) German Slovak Hungarian

Válasszon nyelvet

counter

Agrimpex

Intervyt

Nádszegi Községi Hivatal 

Magán Szabadidőközpont

Szülői szövetség

AGROSTAAR KB spol. s.r.o. Királyrév

Marczibál Zsolt

Az iskola támogatói

badge