Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.
Bécsi kirándulás

Bécsi tanulmányi kirándulás

2017. október 26-án,  immár hagyományosan,  tanulmányi kirándulást  szerveztünk Bécsbe. Ez a nap 1965 óta nemzeti ünnep, ugyanis ez  afüggetlenség és az új alkotmány napja Ausztriában. Katonai parádé a Ringen, kedvezményes belépő a múzeumokban – és még sokféle program várja  a látogatókat.

Diákjainkkal először a Bécsi Természettudományi Múzeumbalátogattunk el. Az  intézmény látogatóit 8700 négyzetméternyi kiállítói helyiség várja, a világ egyik legnagyobb természetrajzi gyűjteményének ad otthont. A rovaroktól a drágaköveken és ásványokon át a repülő sárkánygyíkokig  izgalmas betekintést kaphatunk Földünk történetébe. A már kihalt vagy rendkívül veszélyeztetett állatfajok számos kitömött példánya felbecsülhetetlen értéket ad a gyűjteménynek. A dinoszauruszok termében, a hatalmas ősállatok csontvázai és maradványai mellett egy élethűnek ható, mozgó, és félelmetesen ordító alloszaurusz is várja látogatóit.

Délben az Óváros felé haladva, átvágtunk abécsi Hősök terén, melyet ilyenkor megszállnak a katonák. A függetlenség és az új alkotmány napján kiállításokkal, koncertekkel, műsorokkal, gyermekprogramokkal szórakoztatják a látogatókat.

A Szent István Székesegyház Bécs egyik jelképe, ami a világ legnagyobb gótikus templomaként ismert. A legismertebb és leglátványosabb a majdnem 140 méter magasra nyúló déli torony, de érdemes kiemelni számos belső szépségét is, így a szemrevaló oltárokat és oldalkápolnákat, amelyek mellett művészi arany- és drágakődíszítéssel ellátott erkélyek, szentségtartók, évszázados liturgikus könyvek és szövegek is megtalálhatók a falak között.  A Stephansdom  minden látogató számára a kötelezően megtekintendő látványosságok közé tartozik, ezért mi sem hagyhattuk  ki.

Bécs legnépszerűbb látványossága a Habsburgok hajdani nyári rezidenciája, ami Párizsnak Versailles, az a bécsiek számára a Schönbrunni kastély. Az UNESCO Világörökség részeként is számon tartott palota elképesztően pazar díszítésű termeit, gyönyörű franciakertjét, és gyűjteményeit évente több millió turista látogatja. Schönbrunn nevet  a közelben található forrás után kapta: a schönbrunn szó magyarul ugyanis „szép forrást” jelent.

Tettünk egy kis sétát a parkban, majd megtekintettük a forrást is, ugyanis aki a vizében megmosdik, széppé változik ...

A látványos, felújított  állatkert a park nyugati részén található.  Mária Terézia szerette reggeli közben körülvenni magát kedvenc ragadozóival. Férje, I. Ferenc császár egy állatkertet is építtetett. A bécsi Schönbrunni állatkert a világ legrégebbi állatkertje, és már négyszer nyerte el az Európa legjobb állatkertje címet.  Itt több mint 700 állatfaj él, a szibériai tigristől a koaláig és a páncélos orrszarvúig. A legfontosabb attrakciók közé tartozik például  az óriási esőerdő-ház. A pandabébi  és sok más ritka állat évente több mint 2 millió látogatót vonz ide. A délutánt mi is itt töltöttük.

Hat órakor zár a park, addigra kellemesen elfáradt a gyereksereg is. Egy-két csoportkép elkészülte után buszra szálltunk és  újélményekkel gazdagodva  indultunk haza.

Kísérő pedagógusok: Varga Edit, Táčik Adrianna, Rákász Katalin

 

 
English Arabic Chinese (Simplified) German Slovak Hungarian

Válasszon nyelvet

counter

Agrimpex

Intervyt

Nádszegi Községi Hivatal 

Magán Szabadidőközpont

Szülői szövetség

AGROSTAAR KB spol. s.r.o. Királyrév

Marczibál Zsolt

Az iskola támogatói

badge