Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.
Sítanfolyami élmények Alföldi Dórától

2018. január 7-én 35 tanuló indult el Krpáčovora  a 7. , 8. és 9. osztályból.

Nagyon izgatottan szálltunk fel a buszra. Az út gyorsan eltelt, s miután odaértünk, kiraktuk a bőröndöket, és felvittük a szobákba. Nagyon szép volt a hotel.

Már az első nap lepakolás után öltöztünk, és mentünk síelni. 1-2 órát síztünk, majd visszamentünk a szállásra. Miután felértünk és átöltöztünk, mentünk vacsorázni. Nagyon jó volt az étel és a kiszolgálás.

Vacsora után lementünk a közösségi szobába, ahol a tanárok köszöntöttek minket.

 Beszélgettünk, szórakoztunk, majd elkezdtünk egy játékot, aminek a neve „ Angyalkázás“. Ennek az a lényege, hogy mindenki húz egy nevet, és annak a személynek valami jót kell cselekedni úgy, hogy majd rá jöjjön, hogy ki vigyázott rá aznap. Miután végeztünk, felmentünk a szobákba, összeszedték a mobiltelefonokat, és mentünk aludni.

Másnap reggel keltettek minket az aznapi naposok, felöltöztünk, és lementünk enni. Reggelire svédasztalos volt a kínálat. Nagyon jó volt a kiszolgálás, mivel ha valami elfogyott azonnal feltöltötték. Reggeli után mentünk a pályára síelni. Ekkor még a legtöbbünknek elég nehezen ment.

 Miután végeztünk visszamentünk a szállásra, és ebédeltünk. Étkezés után pihentünk, majd újra mentünk a sípályára. Ekkor  már néhányan meg tudtunk állni -  az esés helyett. Síelés után elindultunk vissza a hotelba vacsorázni.

Vacsora után kaptunk egy feladatot: minden szobának ki kellett tálalni egy tányérra, azokból az alapanyagokból, amit otthonról vittünk. Ami persze nem volt más  mint édesség, csoki, chips, azaz  csupa egészségtelen dolog. Amikor minden csapat végzett, le kellett vinni a közösségi szobába a mesterműveket, ahol a zsűri, amit a tanárok alkottak, alaposan szemügyre vette, majd megkóstolták. Ezután kimentek döntést hozni, ami alatt az éhes tömeg elfogyasztotta a kínálatot. A zsűri kiértékelte a munkáinkat, kihirdették a győztes csapatokat.

Ez után még beszélgettünk, kiválasztották a másnapi naposokat , angyalkáztunk, majd felmentünk a szobákra, és újra elérkezett a fájó pillanat, amikor is begyűjtötték a mobilokat.

Másnap jó lett volna madárcsicsergésre kelni, ahogy a filmekben szokás, de se madár, se napsütés. Gyula ébresztett minket, mivel ő volt a napos. Madárcsicsergés helyett pedig azt hallottuk, ahogy szó szerint rácsap a villanykapcsolóra.

Kivánszorogtunk az ágyból, és lementünk reggelizni. Reggeli után felszálltunk a buszra, és elmentünk egy fürdőbe, a Hotel Bystrá nevű épületbe. Nagyon szép volt a hely, és aki nem fürdött, annak alkalma volt billiárdozni. Amikor végeztünk  visszamentünk a szállásra megebédelni, majd síelni.

Estig ugyanúgy teltek az órák mint minden nap.

Vacsora után azt a feladatot kapta a 8. osztály, hogy szórakoztatnunk kell a többieket. Lementünk a társalgóba, és tervezni kezdtük az akciót. A műsor szórakoztatóra sikeredett, utána ugyanúgy telt minden, ahogy mindig: angyalkázás, majd alvás.

Másnap  is felvirradt a nap, és néhány kisebb-nagyobb komplikáció adódott – aminek majdnem az lett a vége, hogy hazaindultunk. Végül a büntetés az lett, hogy egy teljes napig nem kaptuk vissza a mobilokat. Ezt a büntetést tényleg  kiérdemeltük ...

A napok teltek-múltak, és sajnos közeledett az utolsó nap, amely elég forgalmas volt.

Reggel felkeltünk, reggeliztünk, bepakoltunk, és még utoljára lementünk sízni, amit már úgy élveztünk!!! Ugyanis már mindenkinek  jól ment.

 

Amikor végeztünk, kihordtuk a bőröndöket a buszba, és utoljára még a hotelben ebédeltünk. Ebéd után teli hassal búcsúztunk a hoteltől.

Felszálltunk a buszra, és elindultunk haza.

Nagyon tetszett a kirándulás, és remélem lesz még alkalmam síelni.

 
English Arabic Chinese (Simplified) German Slovak Hungarian

Válasszon nyelvet

counter

Agrimpex

Intervyt

Nádszegi Községi Hivatal 

Magán Szabadidőközpont

Szülői szövetség

AGROSTAAR KB spol. s.r.o. Királyrév

Marczibál Zsolt

Az iskola támogatói

badge