Ma 2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja van. Holnap István napja lesz.
Színházlátogatás – Budapest

2019. május 9-én, csütörtökön, az alapiskolánk felső tagozatának diákjai Budapestre látogattak. 

A „Női rendezők tavasza” című programsorozat keretében 2017. májusában mutatta be a Budapesti Operettszínház a Raktárszínházban Szirtes Edina Mókus mesemusicalét, amelyet Szenteczky Zita, egyetemi hallgató diplomarendezése is volt egyben. A Lázár Ervin meseregénye által készült Szegény Dzsoni és Árnikameglepő ötletességgel és látvánnyal, remek zenével és nem kevés humorral hivatott szórakoztatni kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szegény Dzsoni a világ legszabadabb embereként vándorol a világban. A legszabadabb és a legszegényebb, mert nem tartozik senkihez és nincs semmije. Csodálatos tájakon vándorol, mígnem egy öreg kunyhóhoz érkezik. Itt él egy látszatra egyszerű nénike, aki azonban nem más, mint a Százarcú Boszorkány... A történet cselekményét ketten szövik: a mesélő és a gyermeke. Meg-megszakítják párbeszédeikkel az események sorozatát, de a kisember kérdéseivel, ötleteivel válik teljesebbé a történet.

                Ebédünket a  WestEnd City Centerben,  Közép- és Kelet-Európa legnagyobb területű bevásárlóközpontjában fogyasztottuk el.

                Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, ezért a további látnivalókat: a Hősök terét, a Szépművészeti és a Természettudományi múzeumot, Városligeti-tavat, állatkertet, cirkuszt és a volt Vidámparkot a buszból tekintettük meg.

                Élményekkel teli és tartalmas nap volt.

 

 

 

Mgr. Rákász Katalin

 

 

 

 

 
English Arabic Chinese (Simplified) German Slovak Hungarian

Válasszon nyelvet

counter

badge