Nárcisz nap 2017

AMÍG IDŐNK VAN, TEGYÜNK JÓT MINDENKIVEL!

A Nárciszok napja olyan szlovákiai jótékonysági rendezvény, amely 1997-től évről évre a szlovákiai Rákellenes liga szervez. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a rosszindulatú daganatos betegségek problémájára, az információterjesztés, valamint pénzgyűjtés a rákbetegek gyógyításának megsegítésére.

Már szép hagyomány iskolánkon,hogy minden évben bekapcsolódunk a nárcisznapi gyűjtésbe. Az idén 20. alkalommal hirdették meg országos szinten a   Nárcisznapot, amely az idén április 7-ére esett. Ezen a napon a rákbetegek gyógyítására,  megsegítésére gyűjtenek országszerte.  Mint minden évben , az idén is  a 9. évfolyam lányai vettek részt a gyűjtésben,akik  reggel 6-tól délután 5 óráig fogadták és köszönték meg az adományokat a helyi Szupermarket előcsarnokában. Ezen kívül volt egy mozgóurnánk is, amellyel Varga Edit tanítónéni és diákjai járták a falut és az intézményeket.

Nemes cél érdekében tették, aminek meglett az eredménye is , hisz 1040 euróval sikerült hozzájárulni az országos gyűjtéshez .

Mindenki tudja, hogy másokon segíteni jó dolog, ezért jövőre is szeretnénk ebben az akcióban részt venni.

Külön köszönet a szociális otthon önkéntes nővérkéinek, akik az egész nap folyamán az érdeklődőknek megmérték a vérnyomását.

Minden szervezet és magánszemély támogatását köszönjük.

                                                                                                         Fülöp Leona

 

 

counter

badge