Óvodánk életéből 2008/2009


Óvodánk nevelési célja a családi nevelésre alapozva, azt kiegészítve gyermekközpontú óvodai élet megteremtése. A játék szabadságának és a boldog gyermekkornak a megőrzése. Pedagógiai alapelvünk, hogy minden gyermek fejleszthető, fejlődő személyiség. Minden csoportban szakképzett óvónő foglalkozik a nap folyamán a kicsikkel. Munkánkat támogatja a rendszeres pszichológiai és logopédiai szűrés. A csoportszobák otthonosak, esztétikusak, derűs hangulatot árasztanak. Napirendünket úgy alakítjuk, hogy a gyermekek testi – lelki szükségleteihez igazodjon. Változatos programokkal és rendszeresen ismétlődő eseményekkel segítsük elő fejlődésüket.

Intézményünk négy csoportos.

Gyermekek száma: 80.

Nyitvatartási idő: 6.30 – 16.30 – ig.

Óvodánk hagyományos ünnepei: Mikulás, Karácsony, Farsang, Húsvét, Nagyszülői ünnepség, Anyák napja, Gyermeknap, Családi délután.

Minden évben megemlékezünk Március 15. – ről és mindenkit megköszöntünk a születésnapján.

Minden évben látogatást teszünk Dunaszerdahelyre a „Tűzoltókhoz“ valamint a „Dunamenti Tavasz“ c. bábfesztiválra.

Nagyon fontosnak tartjuk a szülőkkel való együttműködést. Beíratás előtt lehetőséget biztosítunk az ismerkedésre.

Büszkék vagyunk arra, hogy a járás legnagyobb magyar óvodája vagyunk.
Gyermekeink az óvodában szerzett ismereteket jól kamatoztatják az iskolában, a pedagógusok elégedettek velük. Jó érzés, hogy elismeréssel nyilatkoznak munkánkról, hogy kölcsönösen segítsük egymást a fejlődésben.

Sok szeretettel várjuk óvodánkba az érdeklődő szülőket és gyermekeiket. Gazdag játék és segédeszközkészlettel, igényes esztétikus tárgyakkal körül vett nyugodt, biztonságos környezet vár nálunk mindenkit.

 Madarász Anikó

.

 

counter

badge