Gyermeknap 2008/2009

2009. június 1-jén hagyományosan megrendezésre került iskolánkon a gyermeknap, ami idén egy időben zajlott a többfunkciós műfüves pálya átadásával. Tanulóinkat ezen a napon gazdag program várta.                         
Az alsó tagozatos tanulók az óvodásokkal együtt megtekintették Dudó bohóc előadását, amit nagyon élveztek. Dudó bohóc előadásának része volt a lufihajtogatás, és a gyerekek légvárakban is ugrálhattak.       
A felső tagozatos tanulóink számára két helyszínen folyt a program. A többfunkciós műfüves pályán futballtorna volt. A futballtornán a következő csapatok vettek részt:
szlovák iskola 5-9. évf. lányok,
szlovák iskola 5-9. évf. fiúk,
magyar iskola 9. évf. lányok,
magyar iskola 9. évf. fiúk,
magyar iskola 5-8. évf. lányok,
magyar iskola 5-8. évf. fiúk.
A tanulók nagyon fegyelmezetten, sportszerűen játszottak. A futballjáték az egész délelőttöt kitöltötte.                                                                                                                                   A végeredmény a következő lett :
LÁNYOK
1. magyar iskola 9. évf. 6 pont 19-5 gólarány
2. szlovák iskola 5-9. évf. 3 pont 11-9 gólarány
3. magyar iskola 5-8. évf. 0 pont 4-20 gólarány
FIÚK
1. magyar iskola 9. évf. 6 pont 24-7 gólarány
2. magyar iskola 5-8. évf. 3 pont 11-12 gólarány
3. szlovák iskola 5-9. évf. 0 pont 6-20 gólarány.

Ez idő alatt a többiek a helyi kultúrházban megnézték az S.O.S. szerelem című magyar filmet. A film után megérkeztek vendégeink:
Vladimír Čečot, államtitkár úr, Bugár Béla és Gál Gábor, a Szlovák Parlament képviselői,  Anna Piláriková, a Galántai Területi Hivatal elöljárója, JUDr. Juhos Ferenc, községünk polgármestere és Peter Stašák, énekes, akik a többfunkciós műfüves pálya átadásának alkalmából látogattak el hozzánk.
A kultúrházban vendégeink és iskolánk igazgatónője, Gútai Mónika tartott beszédet. Ezután következett a kultúrműsor, melyen felléptek az I. b osztály tanulói, majd Peter Stašák szórakoztatta a közönséget.
Az előadás után vendégeink és az iskolánk pedagógusai átvonultak az iskola sportpályájára, ahol a többfunkciós műfüves pálya átadására került sor, melyet a községi önkormányzatnak a Közép – Európai Alapítvány támogatásával sikerült megépítenie.
Községünk polgármestere egy rövid beszédet tartott a pálya előnyeiről, kihasználhatóságáról. Ezután az ünnepélyes szalagátvágásra került sor, amit Vladimír Čečot és Bugár Béla közösen tettek meg. Sportpálya átadásáról lévén szó az ünnepség záró akkordjaként a futballtorna győzteseinek átadták a megérdemelt kupát. A lányok győztes csapatának Vladimír Čečot, a fiúk győztes csapatának Bugár Béla adta át.
Nagyon szép nap volt ez iskolánk életében, reméljük, hogy még nagyon sok sporteseményről számolhatunk be, amit a többfunkciós műfüves pályán fogunk megrendezni.
 

 

counter

badge