A dicsőséges tavaszi hadjárat

Menyhártok csapata /Menyhárt Ádám, Menyhárt Csaba és Menyhárt Máté – mind VIII.B/ tarolt a tavaszi történelem versenyeken.

 

Az első „ütközetet” Magyarországon, Lakitelken vívták a fiúk, Nádszegtől mintegy 300 kilométerre. A Hadak Villáma“ elnevezésű Kárpát-medencei történelmi vetélkedőt a nándorfehérvári diadal 555. évfordulója alkalmából rendezték. A verseny témája Magyarország történelme a Hunyadiak korától a török Magyarországról való kiűzéséig, 1699-ig. Összesen 119 csapat nevezett be, s a 3 fordulóból álló levelezős rész után 20 csapat jutott be az országos döntőbe. Egyedüli felvidéki csapatként még éppen a 20. helyen végezve kerültünk be . Március 12-13-án volt a döntő Magyarországon. Az utazás felért egy kalandtúrával /ez egy külön cikket érdemelne/, viszont maga a verseny mindenért kárpótolt bennünket. A délutáni középdöntőben a fiúk írták a legjobb tesztet, majd másnap végig az élbolyban tanyázva végül a fantasztikus harmadik helyet szerezték meg rengeteg magyarországi iskolát megelőzve.

A második „csata” helyszíne Érsekújvár volt, ahova már régi ismerősként, sőt címvédőként tértünk vissza. A tavalyi évben sikerült elhódítanunk a „Régis Hungária”országos történelem verseny első helyéért járó vándorserleget. Az idei verseny témája az Árpád-házi királyok kora volt. Május 4-én volt az országos döntő, ahol végig fej fej mellett haladva a komáromi Munka utcai alapiskola csapatával, végül óriási küzdelemben, fél pont előnnyel sikerült a címvédés. Így a vándorserleg visszakerülhetett méltó helyére iskolánk gyűjteményében.

A tavaszi hadjárat harmadik, egyben utolsó állomása Dunaszerdahely volt május 18-án. A Katedra folyóirat hagyományos történelem versenyére, melynek témája a honfoglalás és az Árpád-kor történelme volt, idén 61 csapat nevezett be. A levelező fordulók után 13 csapat kapott meghívást az országos döntőbe. Itt már nagyon készültek ránk a csapatok, a „Menyhártok” név hallatán már „rettegtek” ellenfeleink. Nagy riválisaink, a komáromiak itt is a nyomunkban voltak, de csak megszorongatni tudtak. Nagy csata után újabb első helyezés. KÉT HÉTEN BELÜL KÉT ORSZÁGOS CÍM!!! Fantasztikus eredmény, nehéz lesz túlszárnyalni.

Gratulálunk a ragyogó sikerekhez.
Felkészítő pedagógus: Pint Szabolcs

 Fényképes beszámoló a galériában! 

 

counter

badge