Evezőstábor 2022-ben is

A szervező, Bugár Attila, egy nagylelkű vállalkozó és a község jóvoltából a nyáron 24 tizenéves vehetett részt a táborban. A történet a szokásos, de hogy mi is pontosan?

Meséljenek róla az élménybeszámolók és a képek:

Idén kaptam egy lehetőséget, hogy bekerüljek a táborba Győrben.

Reggel 7:00 órakor volt az indulás minden nap. Odaértünk, lerakodtunk és vártuk az edzőt, hogy kimenjünk a vízre. Az edzőtől kicsit tartottam, hogy szigorú lesz, de kellemesen csalódtam, mivel nagyon jó embert ismertem meg benne. Finom volt a napi tízórai és ebéd. Egy nap kimentünk a strandra, ahol fürödni tudtunk és játszadozni. Napjaim jól teltek és örültem, hogy megtanultam evezni és új embereket ismertem meg.

Nagyon jó élményekkel zártam a tábort, remélem lesz még a jövőben is lehetőségem rá. J

Takács Tamás VIII.

A Győri Atlétikai Club, röviden GYAC egy nagyszerű és felejthetetlen tábor színhelyéül szolgált. A tavalyi tapasztalatom után már nem volt szokatlan a hely. Akkor még nem sejtettem, hogy mennyi mindent kell tudnom. Meglepetésemre most nem voltak Győrből a vezetőkön kívül más táborozók. A legfőbb vezetők, Hanna és Dávid nagyon kedvesek voltak és ott volt Bendegúz, a nagyon jófej táboroztató. Persze, ahogy az emberek ilyenkor össze tudnak kovácsolódni, én is szereztem egy-két új barátot. A csónakok aprólékosan ki vannak dolgozva és nem szabad akárhogyan beleülni. Egy nap a barátommal, Botonddal egy kétüléses, úgynevezett dublóban ültünk. Akkor megfogadtam, hogy abba vissza nem ülök. J  A kedvenc csónakom a Kék Bálna lett, persze a többiek is ebbe akartak ülni.

Grežo Adrián IX.B

A nyári szünetben evezőstáborban voltam. A tábor augusztus elején volt és hétfőtől péntekig tartott. Minden reggel Nádszegről indultunk Győrbe, majd délután vissza. Az első nap bent edzettünk a tornagépeken és a tanmedencében tanultuk, hogyan forgassuk az evezőt. A második napon kimentünk a vízre gyakorolni, akinek jól ment, délután is kint evezett a folyón, akinek nem, az bent gyakorolt. A harmadik nap délelőtt eveztünk, délután pedig fürödtünk a folyóban. Csütörtökön délelőtt eveztünk, viszont délután már sokkal többen kint maradhattak. Az utolsó nap délután volt egy verseny, többen érmet is szereztek, de GYAC kulacsot mindenki kapott. Nekem tetszett ez a tábor.

Fitos Dávid VIII.

Nagyon jó volt a barátokkal evezni. Szerintem barátok nélkül nem lett volna ilyen izgalmas. Sokat szórakoztunk, eveztünk és segítettünk egymásnak, ha kellett. Az utazás során is sokat beszélgettünk. A tízórai, ebéd és uzsonna is finom volt. Jövőre is el szeretnék menni a barátaimmal. Mindenképp megéri megpróbálni!

Menyhárt Leonard VIII.

Egy meleg nyári napon megkezdődött a tábor. Reggel indultunk három kisbusszal Nádszegről. Az utazás is élvezetes volt, a kisbuszban a 90-es évek slágereit hallgattuk, énekeltük. Amikor odaértünk, megismerkedtünk a táborvezetőkkel. Az első nap csak edzettünk és a tanmedencében gyakoroltuk az evezés technikáját. A második napon megtanultuk a csónak részeit és vízre szálltunk. A Duna és a Rába összefolyásánál kezdtük az evezést. A Dunán felfelé indultunk, majd leereszkedtünk. Volt ott 1, 2, 3, 4, 5, és 7-személyes csónak is, amiket kipróbálhattunk. Minden csónaknak neve is volt. Az utolsó napokon több ember is beülhetett az egyszemélyes csónakba. Minden nap a közeli étteremben ebédeltünk és az uzsonna is biztosítva volt.

Nagyon tetszett a tábor, mert jól éreztük magunkat és sokat tanultunk.

Lukács Máté VIII.

Az első napon ismerkedtünk, versenyeztünk. A második nap vízre mentünk, ez nagyon jó volt. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar vízre szállunk. Voltunk fürödni a Mosoni Dunában. A negyedik napon háromszor egymás után voltam evezni. Szereztem egy új barátot, a neve Soma. Nekem nagyon tetszett a tábor, jövőre is megyek. Olyan volt, amilyenre számítottam.

Almási Árpád VI.

Augusztus elején már izgatottan vártam az evezőstábort, ami Győrben volt. Az osztályból öten vettünk részt. Az első nap Dávid, az egyik táborvezető megmutatta, hogy milyen csónakok vannak és az egyes részeket hogy nevezik. Délelőtt még edzés is várt ránk, ahol súlyokat emeltünk. Délután egy másik edzőteremben ergométereztünk. Kedden már a Dunán eveztünk. A mi csónakunk 4személyes volt. Kb. 500 m-t eveztünk oda-vissza. Szerda délután az Aranyparton fürödtünk. Pénteken ergoversenyek voltak, ami nagyon tetszett. A tábor nagyon jó volt, remélem jövőre is lesz és részt vehetek.

Grežo Alex VII.B

Hétfőn a tanmedencében eveztünk és tornáztunk. Kedden már a vízen eveztünk, a többi napon szintén. Pénteken volt az ergométeres verseny, sajnos nem nyertem.

Almási Máté VII.B

Augusztusban részt vettem egy táborban. Hétfőn megérkeztünk és ergométereztünk. Aztán a konditerembe mentünk. Megismerkedtünk a környezettel, a helyszínnel.

Kedden már vízen voltunk. A többiek a tanmedencében gyakoroltak. Megebédeltünk és ismét vízre szálltunk – ekkor nagyon féltem a vízen.

Szerdán reggeli edzés volt a tanmedencében, aztán kivittek minket a vízre, majdnem felborultunk.

Csütörtökön a reggeli edzés után emberekkel barátkoztunk. Evezés után fürödtünk. nagyon jó volt a vízben.

Pénteken volt az ergométeres verseny. A konditeremben edzettünk, aztán a vízre mentünk. Amikor a tábor véget ért, mindenkitől elbúcsúztunk.

Nagyon tetszett a tábor, elfáradtam. Barátnőket találtam, akikkel most is tartom a kapcsolatot.

Vavrek Zsófia VII.B

Hétfő: Nagyon tetszett, mert sokat tornáztunk.

Kedd: Az tetszett a legjobban, mikor vízre szálltunk, először nehéznek tűnt, de meg lehetett csinálni.

Szerda: Ez a nap nagyon különleges volt számomra, mert új barátokat találtunk és velük voltunk egész nap.

Csütörtök: Nagyon jó volt, mert eveztünk és a barátainkkal sokat beszélgettünk.

Szerintem még vissza fogok térni a táborba, mert nagyon tetszett. A táborba azért jöttem, mert sok jót hallottam róla és gondoltam, kipróbálom.

Kovács Daniela VII.B

Augusztus 8-án, egy hétfői napon ismét kezdetét vette az egy hetes evezős tábor.

Az első napon, mint minden évben, ismét körbevezettek minket a GYAC területén és az alapokat is megmutatták. Tervben volt a vízremenetel is, de sajnos az időjárás nem engedte meg.

A második napot főleg vízen töltöttük. Ha nem vízen voltunk, akkor vagy edzettünk, vagy pihentünk.

A harmadik napon ismét sokat eveztünk, és a nap nagyon gyorsan eltelt.

A negyedik napon elmentünk fürödni egy közeli kis strandra, és ott töltöttük az egész délutánt.

Az utolsó napon volt egy ergoverseny és eredményhirdetés. Ezen a napon nem voltunk nagyon sokat vízen, de még így is nagyon élvezetes volt.

Ez már a negyedik évem volt ebben a táborban. Minden egyes évben más tapasztalatokat gyűjtök és egyre több embert ismerek meg. Ha lesz esélyem, akkor a következő alkalommal is részt veszek.

Kürti Dominik IX.A

A tavalyi tábor nagyon tetszett, ezért az ideit sem hagytam ki. Nádszegről 3 kisbusz indult. Az első napot az ergóban és tanmedencében kezdtük. Esős idő volt, ezért sajnos a vízre nem jutottunk ki. A délutánt benti versenyzéssel töltöttük. A második naptól viszont már a vízen eveztünk, egymást felváltva a csónakokban. Másnap fürödni mentünk, ami a melegben nagyon jól esett. Idén is megrendezték az ergoversenyt, ami 10 perces bemelegítéssel kezdődött. A verseny korosztályok rendezték. A lányok kevesen voltak, ezért egy csapat indult. Nekem legjobban a fürdés tetszett, mert jó volt kicsit lazítani a sok edzés, versenyzés után.

Győri Emese IX.A

Egy nyári hétfői napon elindultunk a győri evezős táborba. Én idén már harmadjára voltam ebben az 5 napos táborban.

Sajnos az első napon nem volt túl kedvező az időjárás, ezért csak bent az ergógépeken gyakorolhattuk az evezést. Minden nap a közeli étteremben ebédeltünk. Szerdán reggel még kicsit kimentünk a vízre, utána megebédeltünk és mivel nagyon jó idő volt, délután elmentünk a strandra. A csütörtök reggel már nem indult annyira motiváltan, mert nagyon elfáradtunk az előző napokban, de mi ezt a napot így is kiélveztük. Pénteken sorra került az ergóverseny, ami többé-kevésbé sikerült is. Sajnos ebben az évben nem nyertem, de nagyon örültem a barátaim örömének. Az utolsó nap nagyon elfáradtunk, de megérte.

Remélem, hogy jövőre is lehetőségem lesz eljutni ebbe a táborba.

Csáno Levente IX.A

Az egész egy hétfői napon kezdődött, amikor is reggel 7:00-kor elindultunk Győrbe. A buszon már izgatott és boldog is voltam, hogy egy új dolgot próbálhatok ki. Körülbelül 8:00-kor értünk Győrbe a GYAC központba. Ekkor Dávid, az edző körbevezetett minket, megmutatta az öltözőt, a hajókat és ismertette az aznapi tervet. Mivel első éves voltam, az első nap még nem ülhettem csónakba. Aznap csak a hajó részeit tanultam meg és figyeltem a többieket. Kedden viszont beleülhettem az „update” nevű csónakba. Az elején még nehezen indult, viszont a végére elég jól belejöttem. A többi nap főként a „Kék bálnában” ültem, ebben tanultam meg forgatni és rendesen evezni is. Összességében pénteken egy élményekkel teli és fárasztó hetet zártunk, de megérte a fáradtságot és remélem jövőre is lesz lehetőségem menni.

Bugár Vanessza IX.A

Már nagyon vártam a tábort, mert mindig is szerettem az evezést.

Egy hétfő reggel elindultunk három busszal a Győri Atlétikai Club evezős szakosztálya felé.Mikor odaértünk, az ottani edzőnk tárt karokkal várt minket. Sokakat megismert közülünk,de voltak, akik most voltak először. Bemutatták az új tagoknak a helyet, utána pedig bemelegítettünk. Első nap még nem akartak vízre engedni, hanem a ERGO terembe mentünk.Ott felfrissítettük az evezésről tanultakat és edzettünk is egy jót. Utána ebédelni mentünk, ami megszokottan gyötrelmes volt. Délután edzeni mentünk a tanmedence épületébe, ahol jól kifárasztottuk magunkat. Ezt követően lepihenhettünk és a nap hátralevő részében beszélgettünk és pingpongoztunk.

A kedd reggel ugyanúgy kezdődött. Aznap már mehettünk vízre, amit ki is használtunk. Én a Kék Bálna nevű csónakban mentem ki, utána pedig egy skiffel folytattam. Délután is ugyanezekkel mentem, azzal a különbséggel, hogy az egyszemélyes csónaknak( skiffnek) nem voltak bójái. Nagyon nehéz volt vele egyensúlyozni, de a végén sikerült elsajátítanom a technikáját. Utána pihenhettünk, játszhattunk.

A szerda is ugyanígy telt, nagyon sokat pingpongoztunk, edzettünk, beszélgettünk. A hét közepére nagyon elfáradtunk, ezért a pihenés igazán jólesett. Csütörtökre mást terveztek az edzők: lementünk fürödni a Rába holtágához. A víz kellemesen hideg volt. A többiek sokat ugráltak és játszottak. Sokan nem mentek bele, de azért a hátunkra kapva őket is beledobtuk a vízbe, hogy ki ne maradjanak ebből.

Pénteken is nagyon sokat eveztünk,délután pedig a mólóról ugráltunk a vízbe. Nagyon sokat játszottunk és beszélgettünk.A tábor végén egy ERGO verseny volt, amiben 500 m távot kellett lehúzni. Nagyon nehéz volt, de megérte a fáradozást, mert első lettem. Minden korosztályban az első három helyezett érmet kapott. Ezután búcsút vettünk a győriektől és elindultunk haza.

Szerintem nagyon jó volt a tábor, nagyon tetszett, remélem jövőre is lesz.

Rákász Botond IX.A

A nyár folyamán lehetőségem volt részt venni az evezőstáborban, ahol rengeteg élményre tettem szert. Számomra ez egy új környezet volt, ugyanis ez volt az első év, hogy becsatlakoztam a táborba. Legnagyobb pozitívumként a Győrben szövődő barátságokat említeném, ugyanis annak ellenére, hogy a már meglévő nádszegi barátaimmal csatlakoztunk, mégis mindannyian nyitottak voltunk az új barátságokra. Mindezek mellett, ez az egy hét kedvező hatással volt az egészségünkre is, ugyanis minden nap kellemesen elfáradva tértünk haza. Tiszta szívből ajánlom a tábort mindazoknak, akik szeretnének új élményekkel, új barátokkal gazdagodni, miközben megtapasztalhatják az evezés izgalmát a nyílt vízen. Csatlakozz te is hozzánk jövőre, ne maradj le a nyár legizgalmasabb táboráról!

Sárkány Ronald VII.A